Update

Ja då ska vi se vad som hänt sedan sist, gårdagen bestod av jobb, julklappsinköp och julmässa på slottet. Denna dag har varit mer effektiv; först jobb, sen simning, besök på IKEA, inköp av adventssaker på Rusta, gjort lägenheten adventsaktig och nu ska det ske pepparkaksbak! Helgerna får mer mening då man gör så mycket som möjligt på dem, till skillnad från när man var femton år och sov till ett om på helgerna. Fy vad mkt tid man sov bort då, jag har mycke vaken tid att ta igen.

Ändrade planer

Jag och min karl hade planerat att gå på bio ikväll, vi skulle se Madagaskar 2 då jag blev så förtjust i ettan som visades på tv för ett tag sen. När vi kommer dit med biljetter och allt så visar det sig att det inte finns två platser lediga bredvid varandra så vi struntade i bion, hur kul är det att sitta fem rader ifrån den man tänkt se filmen med? Så vi beslöt oss för att gå och äta på Stekhuset, kändes som en vild chansning att de skulle ha ett ledigt bord en fredagskväll, även där blev det nobben då det var fullsatt. Så vidare till cafe corner för lite förtäring av grillspett, lite mat måste man ju ändå ha. På vägen hem blev det ett stopp på ICA för att handla hem ELLE, Cosmopolitan, Ben & Jerrys och groggvirke. Tror denna fredagskväll blir ganska kul ändå. Plus att "kramskeden" nu ska baka lussekatter!



Hörs!

Känner mig som en kladdkakesmet

Då sitter man här igen efter en dag i skol- och biblioteksmiljöer. Just nu är det uppsatsen som får all uppmärksamhet, bra som dålig. Ska snart läsa om diverse saker som jag knappt kan uttala men med i uppsatsen ska de! Först ska jag unna mig att smaka av kladdkakan som just nu står i ugnen :) Kanske i sällskap av 2 and a half men.

Adiós.



Äntligen hemma

Det är trist att klockan ska hinna bli som mycket innan man hunnit komma till ro. Först så skulle det pluggas men någon (inte jag) glömde boken som i stort sett är a och o. Så tre timmar fördrev med att sitta och glo i skolan och rita bilder av lärarna. Jag hann till och med göra en liten saga om vår handledare och föreläsare. Dock tycker jag att dessa personer ser bättre ut i verkligheten än på bild.
Sen var det dags för en föreläsning som bidrog till mycket dagdrömmande, i dag lyckades inte föreläsaren fånga mitt intresse. Nu äntligen sitter jag här, har hunnit med mat och disk och ska snart placera mig i soffan för att eventuellt stanna där resten av kvällen. Det är ju Ugly Betty och hemmafruarna senare, men just nu two and a half men.

Slänger in mina produktiva bilder och en riktig bild på föreläsaren så kan ni se likheterna!




Hur kan hon?!

Obs! Texten nedan är inte en livsnödvändig text.

Kikade nyss in på BB's blogg där hon skriver lite om hårvård. Hon skriver att hon tvättar håret max 2 gånger i veckan! Hur bär hon sig åt? Jag önskar att jag kunde tvätta håret åtminstone varannan dag då jag dagligen tvättar håret. Mitt hår blir lätt platt och ser smutsigt ut efter två dygn, och då blir det tvätt varje dag om jag vill ha någon existerande volym i håret. Så mitt nya mål blir att vänja håret att "bara" bli tvättat varannan dag, det kommer bli jäkligt svårt och jag kommer känna mig ursunkig! Men håret blir förhoppningsvis mindre slitet och miljön tacksam :)
Jag tror inte på att jag kommer klara detta mål, en ursunkig version av mig bör inte finnas! Jag är ju ett hygienfreak.

En kramsked, tack!

Min sambo är hur knasig som helst ibland, som nyss:
-älskling har vi någon kramsked?
-en vadå?
-kramsked?
-nää....(?)
-men det står ju här "ta 2 krm"

Fan vad jag asgarvade, men han är inte allt för van i köket. Dock viktigt att tillägga när han väl är där så brukar han laga nått gott, denna dag blir det pizza med 2 kramskedar salt!

Annars har dagen spenderats på biblioteket, dock är jag inte allt för stolt över mitt bidrag idag. Det känns kämpigt då hjärnan simmar i snor...

Häng med på party!

I går var jag på personalfest med Arla, de hade bokat bord på Brofästet där partykompaniet hade sin show "Häng med på party!". Det var inte bara Arla som var där utan även Toyota, nått måleri och fler. Dock var nog vi majoritet och vildast över lag. Men som vanligt hamnar jag vid de lugna borden (detta hände även på balen) precis intill cheferna och då gäller det att vara städad! Hehe. Så vid de lugna borden blev det ingen fylla eller dans på stolar - det stod den mer vildare delen av Arla för.

Precis innan förrätten skulle serveras kom två killar fram till mig då jag sitter vid bordet, den ena presenterade sig som Amid och försökte jucka sitt skrev mot mitt ansikte, tur att han hade byxorna på sig! Vid sånna tillfällen (inte för att just detta skett mig innan) så blir jag väldigt fundersam över hur folk tänker. Jag blir så förvånad över hur folk beter sig att jag inte har någon aning vad jag ska göra åt saken, ska man ens kommentera att så gör man inte? Kalla på vakterna? Eller ställa sig upp och knäa honom?

För övrig så var kvällen lyckad, det blev en tidigt hemgång då jag var ganska slö av förkylningen som tyvärr håller i sig. Dock har jag planerat att vara frisk imorn, men allt går ju inte alltid efter mina planer.

Nu ska jag krypa ner i soffan igen och försöka fundera ut varför jag drömde att jag och Alex Schulman var ett kärlekspar, det extremt lustiga är att jag i drömmen kände jättestark kärlek till honom. Herregud, vad gör förkylningen med mig? Ofta ofta ofta...


Detta har jag inte planerat

Jag älskar att planera, eller rättare sagt att ha min tid planerad. Jag skulle ha problem att ha ett fungerande vardagsliv om jag inte hade min kalender, min mobil och skol- och jobbarschema. Jag är typ ett kontrollfreak, missuppfatta inte detta. Jag är ett kontrollfreak över mitt liv och min tid, inte andras. 
Dock har det mesta kört i hop sig i mitt huvud inte riktigt än i verkligheten.

Som ikväll då ska jag på personalfest, det hade jag planerat att det skulle bli jättekul. Nu sitter jag här och snyter mig gång på gång och har snart använt hela paketen näsdukar - förkylningen hade jag inte planerat. Fan!
Likaså har jag och sambo eventuellt ett stort projekt på gång som antagligen sker exakt den helgen vi skulle på spa, vilket också det känns något jobbigt. Jag hade knappast planerat att min senhöst skulle bli förkyld eller jobbig.

Nä nu ska jag fortsätta att tvätta.

Adiós.

Förkyld

I går märkte jag att jag började bli förkyld, i natt konstaterade jag att jag är förkyld. Det är inte lätt att sova då förkylningen har lagt sig i näsan och precis mellan munnen och näsan. Så jag avbeställde min tandläkartid som jag skulle haft i eftermiddag. Först och främst så tycker jag det det är ohygieniskt och respektlöst mot den stackars personen som ska gräva bland mina tänder då jag är förkyld plus att jag gillar inte att gå till tandläkaren. Tandsköterskan sa att min förkylning var inget problem de var vana att folk kommer dit vrålförkylda, hur taskigt är inte det? Och ofräsch för den delen. Men jag kunde se bilden framför mig hur de grävde i min mun och fann fler och fler hål samtidigt som jag kämpande med att andas genom näsan som är lika täppt som ett avloppsstopp! 

Dock är jag inte för förkyld för plugg på HB, jag ska ju inte plugga med näsan aka avloppsstoppet!

Adiós!

Krossad

Jag råkade förstöra en spegel förut, jag skulle putsa den men den föll ur händerna och blev i bitar. Just då for orden "sju års otur" blixtsnabbt in i huvudet. Skit också, men en klok kvinna sa till mig idag att man bara får otur om man tror på det. Så antigen är detta dag 1 i mitt oturssamma liv (hoppas inte!) eller så är det en helt vanlig onsdag. Så håll tummarna nu för det sistnämnda :)

Effektiv

Jag är en vanligtvis oeffektiv person, dock är jag inte lat, men idag har jag jädaremej varit effektiv. Efter redovisningen i morse har jag hunnit med; långpromenad med grabbarna, handla, storstädat badrummet och laga en gourmet måltid!
Nu sitter jag mest och väntar på att tiden ska gå, vid tre ska tjejerna träffas hos Mirre för att diskutera B-uppsatsen. Förhoppningsvis är jag effektiv då med :)


Lättnad

Äntligen är rapporten i organisation klar! I morgon ska den redovisas vid 8.00 så det innebär att jag måste gå upp olagligt tidigt imorn. Förhoppningsvis blir det någon sovmorgon denna vecka, åtminstone i helgen.
Snart ska jag och Eddie iväg till veterinären, han ska patellaundersökas och vaccineras. Patellaundersökningen gör vi för vi har tänkt att avla honom inom kort. Jag tror både han och jag är lite nervösa inför besöket hos veterinären, han har inte riktigt varit sig själv idag så jag tror han anar att nått är på gång.

Nu ska jag käka varma ostmackor :)

Adiós! 

Resultat

Förresten för er som undrar: Ja, jag klarade tentan igår. Och yes, det känns jättebra. En klapp på axeln till mig :) 

Lilla ekorren

Mycket händer här i Kalmar, nyss så blev Eddie missuppfattad för att vara en ekorre. Vi var i stan och då utbrister en man -"kolla en kopplad ekorre!" då tänkte jag tre stora bokstäver: OMG! Ofta man har en ekorre kopplad. Den lilla ekorren, Eddie, fyller ett år idag. Dock har vi inte firat det, hur firar man en hund? Annars så har papi och bror varit här, det blev en hel del gående i affärer som avslutades med ett besök på Larmgatan 10.

Btw, i dag såg jag en snorre som ej var min sambos. Jepp sånt sker i den här staden. Det stod en man i vägbanan och kissade och lekte med strålen. Då han kissade så visslade han samtidigt, då han slutade vissla så knep han av strålen och så fortsatte det. Även då tänkte jag, fast med små bokstäver: omg, ofta.

Slänger in bilder på födelsedagsbarnet (tagna av A&E i somras), och önskar er en trevlig lördagskväll!



Dröjande besked

Tyvärr så verkar det som om tentaresultatet dröjer en aning, läraren gav ju trots allt ingen garanti att resultatet skulle komma innan helgen. Så ni som håller tummarna får nog inte mycket gjort i helgen :) Fast det finns fortfarande hopp om resultat ikväll, han kanske jobbar sen - stackare om han gör det!

Nu: provsmakning av muffinsen, det blev hallon-mangomuffins och choklad-dumlemuffins.

Adiós!

Komplettering

Har just varit uppe i skolan och gjort en uppgift för att komplettera en tenta jag skrev för ett tag sen. På den tentan fick jag 3 poäng från G så jag tog möjligheten att fixa till det nu när jag ändå fick chansen. Resultatet ska komma via mail och förhoppningsvis någon gång innan helgen. Så här sitter jag och uppdaterar webmail ohälsosamt mycket. Undertiden jag väntar hade jag tänkt mig en tripp till ICA för att senare baka muffins till morgondagen då vi får besök. 

Adiós!

Min hund åt upp räkningen!

Det är ganska kul att komma hem från skolan, oftast står det en hund där vid dörren och är överlycklig ibland även i sällskap av min sambo. I dag var det endast hunden, gladare än vanligt och superstolt. Han hade käkat upp delar av hyresräkningen, och de delarna han inte hade ätit upp hade han spritt ut likt snö över hallmattan. Han brukar ändå inte slita sönder saker som kommer via brevinkastet men idag var ett undantag. Tillsammans med hyresräkningen kom en hyreshöjning så nu är hyran en bit över 7000 kr. Så jag förstår mkt väl varför Eddie gjorde som han gjorde, jag är också upprörd över Kalmarhems vansinneshöjningar av hyror bara för de ligger back med ca 30 miljoner kr. Fan min hund är smart, han vet när det är dags att äta upp hyror så matte slipper få hjärtattack.




Lite rutten

Dagen har varit som rubriken, lite halvrutten. Det började med skrivande på rapporten i Organisation och senare med föreläsning i uppsatsskrivning. Det som gjorde dagen rutten var ovälkomnad magsmärta som tidigare har spökat i min magen till och från (läkarna tror det är blindtarmen som skojar). Fick ett tips om att whisky (stavas?) ska vara en bra lösning för alla magproblem. Får se om jag testar det :)
Dags för lite avslappnande tv-tittande innan pluggandet fortsätter.

Adiós!

Plugg

Är mitt inne i en virvel av plugg, gårdagen spenderades i stort sett hela dagen i skolan. Först Organisation - beteende och teori vilket känns som rena rama grekiskan och sen föreläsning i uppsatsskrivning.
Jag kan inte påstå att denna dag har haft så mycket andra ämnen, sysselsättningen sedan klockan tio har varit pluggande. Jag och tjejerna håller just nu på med en uppsats och en rapport vilket förhoppningsvis ska gå som en dans.

Kvällen kommer spenderas i gott sällskap med Ugly Betty och Hemmafruarna.

Adiós!

Nästa vecka

Nästa vecka gäller det, jag ska ta tag i mitt liv! Ställde mig på vågen igår och insåg att det är dags nu, dock tänker jag inte bli extrem för då tröttnar man lätt. Men jag ska nog tänka mig för lite extra innan jag häller i mig en Cola eller sätter i mig en pizza. Börja försiktigt tror jag funkar. Sen får vi ju se hur det blir, jag har ju noll självdiciplin.


Arbetsmyra

När jag var sju år så började jag i skolan liksom många andra sjuåringar. Nu är jag strax över 20 och går fortfarande i skolan, men det är inte så konstigt för det är det fler som gör. När jag var 14 år började jag sommarjobba på min pappas jobb, där jobbade jag fem somrar. I somras som skulle bli min sjätte arbetarsommar bestämde jag mig för att vara ledig. Det var jag också i två veckor sen började jag jobba på Gina Tricot av ren rastlöshet, plus att jag saknade känslan av att ha pengar som rullar in. Jag hade ändå sparat så att jag kunnde unna mig en längre ledighet men i min hjärna maldes ett mantra att jag var tvungen att jobba. På Gina stannade jag inte länge utan började jobba på Arla. Arlajobbet är fantastiskt och jag sitter där just nu. Men nu är det så att under 13 års tid har jag gått i skolan och varvat med det arbete, just nu gör jag båda och trivs med det. Men tänk 13 år utan något avbrott! Många bekanta har hunnit bo utomlands, varir au pair, utbildat sig till bartender eller har jobbat sen de tog studenten. Jag har pluggar och jobbat, jag har tagit vara på  min tid men kanske inte min ungdom. Det är så mycket jag vill göra med min ungdom, jag vill kanske inte bo utomlands men jag vill heller inte bli 65-åringen som bestämmer sig för att gå på palace för att nu har hon jobbat klart och har all tid i världen att roa sig. Kort och gott, jag gillar mitt jobb, jag gillar när pengar rullar in, jag gillar att roa mig - jag skulle gilla om man hade mer orka och tid. Kanske borde man ta ett år ledigt efter studierna, det tåls att tänka på. Back to work :)


Jag en romantiker?

Jag vill tro att jag är en romantiker, men detta inlägg säger helt tvärt om - jag är ingen romantiker. Av någon konstig anledning har låten Breathless av Shane Ward smugit sin in på min musiklista på mobilen. Vad gör Shane Ward's smöriga-ordbajsande-kärleksförklaring i min 50 cent blandning? Det han sjunger om existerar inte enligt mig, den sortens kärlek då man tappar andan av att kolla på någon dag ut och dag in finns inte (möjligtvis första 2 månaderna). Kärlek för mig är att stå ut med varandra, att acceptera den andres fel och brister och ändå tycka om denne. Det är kärlek. Romantik är därimot lite svårare. Jag grinar till romantiska filmer, kan jag med den anledningen kvala in till att bli en romantiker?
Förr när jag fick rosor, en helt vanlig vardag, av min pojkvän så frågande jag honom direkt vad han hade ställt till med. Denna fråga upprepades även när han gav mig en skinnjacka. Jag är inte förvånad över att jag inte får några mer rosor eller andra gåvor, varför ska jag få det när jag inte kan uppskatta den romantiska gesten? Så svart på vitt: kärlek känner jag till men romantik är jag ganska dålig på.

Utgång eller icke utgång? Det är frågan.

Den frågan har ställts säkert tusen gånger i mitt huvud denna dag. Det vore ju kul att gå ut och uppleva lite annat än vardagsliv (jepp, så sällan går jag ut). Har trots allt bestämt mig att stanna hemma, även om jag gärna skulle vilja ut och dricka något gott och stärka banden med kursare så lockar hembakad pizza och mjukisbyxor rysligt mycket. Hade det varit en annan kväll, en kväll då jag inte ska upp tidigt och jobba dagen därpå, så hade jag valt den lilla svarta och fyllepizza framför mjukisbyxorna och hembakad pizza. 
Varför känner man jämt denna "jag-vill-gå-ut-känsla" när det inte passar så bra? Jag får spara känsla till ett annat tillfälle :)

Fest i huset

Grannen som bor snett över oss har fest, vet dock inte riktigt vilken typ av fest men att ska man försöka analysera den så gissar jag på att det är ett gäng öldrickande män som sitter i någon hörnsoffa och lyssnar på musik. Hög musik, för jag hör den jävligt väl till och ifrån. Har verkligen lust att gå upp och be dem sänka cirka 10-20 decibel, dock känns det lite dumt då vi har en hund som ylar till Zoegas reklamen man vill ju inte skapa en gnällorgie. Men i och för sig Eddie ylar ju inte på natten, dem spelar ju musik på natten – natten innan jag ska upp och jobba. Grannar, grannar…ibland är de bra och ibland är de mindre bra.

Kan jag inte sova i natt kan jag ju byta ut att räkna får mot att räkna takter i den nittiotalsmusiken som spelar i lägenheten tvärs över hos de antagligen öldrickande männen.

Adiós!


Kvällsplaner

Egentligen har jag väl inte direkt några kvällsplaner, Pauline föreslog Idoltittande och det erbjudandet säger jag inte nej till. Idol är ganska tråkigt om man kolla på det själv, men så fort man har sällskap av någon så blir programmet bättre. Då har man någon att hissa och dissa med, t.ex. låtvalet, klädseln och för höga tonarter. Annars brukar jag bara gilla juryn, tycker speciellt om Anders :)
Kanske ska till ICA en sväng och köpa mig en godisbit, en snickers vore inte fel.


Kursstart

Idag var det kursstart för Organisation - teori och beteende (?), är ganska säker på att kursen heter så. Känner mig inte så jättepepp, då kursen verkar väldigt filosofisk och okända ord insprängda i var och varannan mening. Med tiden så lär jag få svar på varför just denna kurs är bra att läsa. Det är sista kursen innan de valbara kurserna, det ser jag fram i mot.



Du & Jag

Kärlek


Villkorslös kärlek.

Vad gör man inte för att bli snygg?

Sitter här med en mask i fejjan, skulle någon se mig så skulle jag nog bli uppfattad som en efterbliven typ som inte fattat att halloween redan varit. Den skulle bara vara på i 2-3 minuter, undra om jag blir jättesnygg om jag har på den i 30 min? ;)
Som ni ser på bilden så är jag för tillfället inte så het! 



Adiós!

Back in Kalmar

Hejsan, har spenderat några dagar i kära Hultsfred. Vistelsen började med ett besök hos frisören, alla mina ljusblonda slingor skulle väck och en chokladbrun färg skulle i. Mitt hår blev visserligen chokladbrunt med en kakaohalt på 99%! Men snyggt blev det, har kommit på en gång för alla att jag passa bäst som mörk.
Det är så skönt att vara hemma hos föräldrarna, man får bli ompysslad och vardagen försvinner. Men nu när jag är hemma i Kalmar igen så börjar vardagen komma ikapp mig, skola, jobb, städning...

I måndagskväll så var det en av de härligaste kvällarna på länge, jag fick träffa Angelica! Vi var ute och gick med hundarna och det funkade väl ganska okej, typ. Det blev en riktig långpromenad med mycket snack. Jag trodde inte att jag saknade henne så mycket, men jag ville i alla fall packa ner henne i min väska, ta med henne till Kalmar och låta henne bo och gå i skola i här - helst i min klass. 

Adiós!

RSS 2.0